T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / BANAZ - Miyase Durmuş Tanış Anadolu İmam Hatip Lisesi

İl Çapında Hedef YKS Koordinatörleri Toplantısı Yapılmıştır

UŞAK HEDEF LGS-YKS OCAK AYI TOPLANTI RAPORU

(16.01.2024)

Din öğretimi genel müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında Hedef LGS-YKS projesi bakanlık onayı ile yürütülmektedir. Söz konusu proje kapsamında DYK, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, kamplar, tanıtım ve görünürlük çalışmaları, sınav ve soru rehberliği faaliyetleri yürütülmektedir.

Bu projenin faaliyetleri arasında şube müdürlüğü başkanlığında ve belirlenen il koordinatörleri koordinasyonunda okuldaki proje koordinatörleri ile birlikte aylık değerlendirme ve bilgi tecrübe paylaşımı toplantıları yapılması yer almaktadır. Bu kapsamda Uşak ili olarak 16 Ocak 2024 tarihinde Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulunda Uşak il milli eğitim müdürlüğüne bağlı din öğretimi şube müdürü Ahmet AYDIN başkanlığında ve il koordinatörü Rıdvan KUMEK koordinasyonunda projeye bağlı eğitim kurumlarındaki proje koordinatörleri ile bu toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda aşağıda yer alan gündem maddeleri ele alınmıştır:

1-) Katılım listelerinin alınması:

Toplantıya işbirliği içerisinde hareket edilmesi düşüncesiyle okul proje koordinatörleriyle birlikte okuldaki psikolojik danışman/rehber öğretmenler de çağrılmıştır. Toplamda 16 katılımcı ile toplantı sürdürülmüştür. Bunun yanı sıra din öğretimi şube müdürü, proje il koordinatörü, toplantıya ev sahipliği yapan okulun müdürü de toplantıda bulunmuşlardır.

2-) Açılış:

Uşak milli eğitim müdürlüğüne bağlı din öğretimi şube müdürü Ahmet AYDIN selamlama ve açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

3-) Proje il koordinatörü Rıdvan KUMEK’in sunumu:

Genel müdürlük tarafından hazırlanan sunumu gerçekleştirdi.

4-) Toplantı yapılan okulun kısa tanıtımı ve proje faaliyet sunusu:

Toplantı yapılan okul olan Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulunun müdür yardımcısı ve proje koordinatörü Süleyman ERGÜN tarafından okul tanıtımı yapıldı. Ardından proje kapsamında okulda yapılan faaliyetlere ilişkin sunum gerçekleştirildi.

5-) Okullarda yürütülen Hedef LGS-YKS projesi iyi örnekler sunumu:

Aşağıdaki okulların koordinatörleri tarafından proje kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin sunumular gerçekleştirildi. (Kamp programları, DYK, deneme sınavları ve görünürlük tanıtım çalışmaları alanlarında yapılan faaliyetleri içeren)

  • Uşak İmam Hatip Ortaokulu
  • Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu
  • Fevzi Çakmak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • Eşme Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi

  6-) Dilek, temenniler ve kapanış:

Katılımcılardan proje ile ilgili görüşler alınmıştır. Bu kapsamda il genelinde projenin uygulandığı okullarda yürütülebilecek bazı fikirler ve faaliyetler ortaya çıkmıştır. Bu fikirler şu şekildedir:

  • Uşak geneli imam hatip ortaokullarında ve imam hatip liselerinde ortak deneme sınavları uygulanması
  • Bu deneme sınavlarının video çözümlerinin koordinatörlerin de organize etmesiyle gönüllü öğretmenlerce hazırlanıp sınava giren tüm imam hatip okullarında paylaşılması
  • Bu yapılan deneme sınavları sonucu dereceye giren öğrencilerimize din öğretimi bünyesinde ödül verilmesi
  • Deneme sınavları sonunda kalan deneme kitapçıkları ile ilgili bir havuz oluşturulması ve ihtiyacı olan diğer imam hatip okullarına gönderilmesi.
  • Ayrıca denemelerin video çözümü veya kolaylık sağlaması için PDF şeklinde kurulacak Uşak koordinatörleri grubunda paylaşılması
  • İmam hatip okullarındaki öğrencileri kapsayacak il içi (pansiyonu olan imam hatip liselerinde olacak şekilde) ve il dışı kamplar (gençlik spor bakanlığı bünyesindeki kamplar) gerçekleştirilmesi
  • Uşak geneli imam hatipler ile birlikte toplu olacak şekilde sene sonunda mezuniyet programı düzenlenmesi

Alınan Kararlar

1-      Fiziksel durumu müsait olan okulların bir odayı Hedef LGS-YKS odası olarak tasarlamasına,

2-      Projede olan okulların koordinatörlerini ve psikolojik danışman/rehber öğretmenlerini de kapsayacak şekilde whatsapp grubu kurulmasına,

3-      Yukarda ifade edilen uygulamadaki fikirlerle birlikte proje sürecinde yaşanan aksaklıkların ve gerekli desteklerin konuşulacağı ve bir çalıştayı da içerecek toplantının şubat ayında yapılmasına karar verilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 01.03.2024 20:47 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 0  kişi beğendi